Förlag

För att kunna erbjuda helhetslösningar för våra kunder, har Artes Liberales AB en egen förlagsutgivning av kurs- och utbildningsmaterial. Detta material finns dock inte på öppna marknaden, eftersom det skräddarsys efter varje kund och situation.

Däremot har vi ett mycket stort kulturellt intresse och satsar inom förlaget på utgivning av smalare litteratur inom en mängd olika områden, såsom historia, arkeologi, biografier, religionsvetenskap, filosofi, samhällsvetenskap, m.m.

Vi ser att de större förlagen missar att det finns väldigt mycket bra litteratur som aldrig får en chans att ges ut, eftersom de större förlagsaktörerna oftast satsar på kända författare och/eller mainstreamlitteratur, enkom i syfte att tjäna pengar.

För oss är fokus istället det omvända; god litteratur, även inom lite smalare, ”nördiga”, ämnesområden, ska vara tillgänglig för den som söker efter den! Därför ser vi istället på bokens innehåll och dess kvalitet för en intresserad läsekrets, och ger inte ut ännu mer av sådan litteratur som redan fyller bokvaruhusen till bredden.

Alla titlar går att beställa via din vanliga, fysiska eller digitala, bokhandel. Du kan också göra en beställning direkt från oss. Ett urval av titlar utgivna på Artes Liberales AB:

Bredarör på Kivik – En arkeologisk odyssé
Tsingtaoflygarens äventyr
Heliga St:a Gertrud av Nivelle i Lunds stift